elbocsátás

2019.07.19. 07:54

Egy benzinkút alkalmazottja küldött vissza szülőhazájukba latin-amerikaiakat

Elbocsátottak egy benzinkutast az Egyesült Államokban, mert kiszolgálás közben visszaküldött szülőhazájukba latin-amerikaiakat – adta hírül csütörtökön az AP amerikai hírügynökség.

A kút Chicago egyik külvárosában van. A kútkezelő még kedden keveredett szóváltásba latin-amerikai nőkkel. Először csak felmentette a munkavégzés alól a kutat üzemeltető cég, majd szerdán – a kút kamerájának felvételét visszanézve – elbocsátotta.

Ugyancsak szerdán „küldd őt haza!” mondatot skandáló tömeg köszöntötte Donald Trump amerikai elnököt Észak-Karolinában egy gyűlésen, amelyet újraválasztásáért tartatott. Trump közönsége Ilhan Omar, szomáliai születésű kongresszusi képviselőnő hazaküldését szorgalmazta igen lelkesen.

Ilhan Omar egyike annak a négy demokrata párti képviselőnek, akit vasárnap Trump Twitter-bejegyzésben – név nélkül ugyan, de könnyen beazonosíthatóan – lényegében hazaküldött. Mint írta, egyes képviselőknek, akik bírálják az amerikai kormányt, vissza kellene menniük abba az országba, ahonnan származnak.

Trump a skandálásról azt mondta, hogy „nem örült neki, nem ért vele egyet és természetesen megpróbálja leállítani az ilyesmit jövőbeli gyűléseken.”

Ami a mostanit illeti, elmondása szerint most is próbálkozott: nagyon hamar belekezdett beszédébe, hogy elhallgattassa a skandálást. Videók alapján azonban 13 másodpercig meg sem próbált csendet teremteni.

Az elnök Twitter-bejegyzésben szereplő négy demokrata párti politikus közül egyébként három az Egyesült Államokban született. Ilhan Omar még 1992-ben, a szomáliai belháborúból menekültként érkezett az Egyesült Államokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában