Illegális bevándorlás

2020.11.18. 08:55

Eddig 34 ezer határsértőt fogtak el idén a magyar rendőrök

Vagyis több mint kétszer annyit, mint tavaly – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Bácsalmás, 2020. július 16. Egy katona távcsõvel figyeli a határsávot az ideiglenes biztonsági határzár mellett a magyar-szerb határon, Bácsalmás közelében 2020. július 16-án. MTI/Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Bakondi György hozzátette, a határsértők mellett a hatóságok 365 embercsempész ellen indítottak büntetőeljárást, és ez meghaladja az utóbbi három év összesített adatait.

„Ez azt jelzi, hogy ez az üzletág továbbra is fellendülőben van, a szervezett bűnözés uralja, és gyakran külföldi embercsempészekről van szó”

– fogalmazott. Hozzáfűzte, hogy az embercsempészek általában az osztrák vagy a szlovák határra viszik a migránsokat.

Hangsúlyozta, a bejutni szándékozók tömege nem csökkent, és főként a Görögországon, illetve Szerbián át érkező migránsok próbálkoznak.

„Az illegális migráció 2015 óta nyomasztja az európai embereket és okoz súlyos köztörvényes és terrorista jellegű cselekményeket, veszélyezteti a közegészségügyet”

– mondta a főtanácsadó.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, mind a három nagy migrációs útvonalon nőtt az illegális bevándorlók száma: jelentős az aktivitás a balkáni mellett a spanyol és az olasz útvonalon is.

Borítókép: Honvéd távcsővel figyeli a határsávot az ideiglenes biztonsági határzár mellett a magyar–szerb határon, Bácsalmás közelében, 2020. július 16-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában