Felvidéki Harcosok

2018.11.22. 13:20

Dunaszerdahelyi magyar szurkolókra csaptak le a szlovák rendőrök

A szlovák NAKA terrorellenes egysége által végrehajtott rajtaütés során őrizetbe vett személyeket emberi jogok elnyomását célzó csoportok, szimbólumok propagálásával gyanúsították meg.

Nagyszabású rendőrségi akciót tartottak a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) rendőrei a napokban Dunaszerdahelyen és környékén. Az akcióba összesen 150 rendőr – köztük a NAKA terrorellenes egysége – kapcsolódott be, akik a Dunaszerdahelyi járásban 31 helyen tartottak házkutatást: 17 lakóhelyet és 14 más jellegű helyiséget kutattak át – írja a Paraméter.

A rendőrség fotókat és videót is közzétett a razzia során lefoglalt bizonyítékokról, amelyeken egyebek mellett a Felvidéki Harcosok szurkolói csoport címere is látható.

https://www.facebook.com/1793185290955859/photos/a.1801968053410916/2148263362114715/?type=3&theater

A Markíza szerda esti híradójának információi szerint a csoportot már mintegy két éve figyelemmel kísérték.

15 személyt gyanúsítottak meg extrémizmussal, amiért 4-től 8 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik őket, amennyiben bűnösségük beigazolódik.

Időközben a rendőrség közzétett még néhány fotót olyan tárgyakról, amiket a házkutatások során foglaltak le. Ezek között vannak Hitler képmásával ellátott borosüvegek is.

A Markíza úgy tudja,

az őrizetbe vett személyek között vannak olyanok, akiket egyéb extrémista bűntényekkel is gyanúsítanak,

elsősorban a Facebookon közzétett státuszaik alapján, de akadtak, akiken náci szimbólumokat ábrázoló tetoválások láthatók.

Borítókép forrása: a Felvidéki Harcosok Dunaszerdahely Facebook-oldala

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában