bűncselekmény

2020.10.12. 10:23

Drogkereskedőket tartóztattak le Szekszárdon

A nyomozás adatai szerint a 32 és 38 éves férfi egy szekszárdi lakásból árulta az új pszichoaktív anyagokat, köztük a bika nevű drogot, amely feltehetően már több ember halálát okozta.

Letartóztatott két szekszárdi, az elmúlt hónapokban dizájnerdrogokkal kereskedő férfit a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája vasárnap – közölte a Tolna Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A nyomozás adatai szerint a 32 és 38 éves férfi egy szekszárdi lakásból árulta az új pszichoaktív anyagokat, köztük a bika nevű drogot, amely feltehetően már több ember halálát okozta – írta közleményében Himmelné Ökrös Mária Magdolna megbízott főügyész.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai szeptemberben és októberben több, bódult állapotban lévő embert ellenőriztek Szekszárd egyik városrészében, akiktől hasonló – az előzetes vizsgálatok szerint – új pszichoaktív anyagot foglaltak le.

A rendőrök eljutottak a terjesztőkhöz, akiket október 9-én őrizetbe vettek. Lakásukban nagy mennyiségű, előre kiporciózott tiltott szert foglaltak le.

A nyomozó hatóság a két férfit bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel gyanúsítja, a bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A nyomozási bíró a Szekszárdi Járási Ügyészség indítványára egy hónapra tartóztatta le a gyanúsítottakat.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnapi közleményében azt írta, hogy a két férfi lakhelyén csaknem kétszáz adag dizájnerdrogot, a csomagolásukhoz szükséges eszközöket és készpénzt foglaltak le.

A főkapitányság közlése szerint a bika nevű drog Tolna megyében eddig két fiatal halálát okozhatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában