követelés

2019.01.29. 13:06

DK: nyilvánítsák foglalkoztatási jogviszonynak az otthonápolást!

A Demokratikus Koalíció (DK) továbbra is azt követeli, hogy nyilvánítsák foglalkoztatási jogviszonynak az otthonápolást – mondta a párt alelnöke.

Varju László keddi, budapesti sajtótájékoztatóján indoklásként azt mondta, hogy amennyiben foglalkoztatási jogviszonynak nyilvánítják az otthonápolást, akkor nem lehet különbséget tenni a beteg gyerek és a beteg házastárs között, és nem lehet elvenni a juttatásokat „méltatlan pontrendszerekkel”.

A politikus hangsúlyozta, hogy az otthonápolásról szóló törvény alapján jelenleg a gyermeküket ápoló szülők kapnak érdemi támogatást. Ez azt jelenti, hogy az ötvenezer, az otthonápolásban érintett családból a kormány kiválasztott 17 ezret, a többieket pedig magukra hagyta – fogalmazott.

Varju László közölte, hogy a kabinet azóta már a gyermeküket ápoló szülőkkel is „trükközni akar”, ezért kitalált egy olyan szabályrendszert, ami minősíti a rászorulókat. Ez azt jelenti, hogy csökkenteni akarják a gyermekek otthongondozási díját (gyod) – ismertette véleményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában