Ország-világ

2018.11.30. 06:08

Dél-Koreából vonatszerelvény indult Észak-Koreába

Dél-Koreából vonatszerelvény indult pénteken az észak-koreai vasúthálózat felmérésére, a látogatás része a szomszédos ország vasúti közlekedésének modernizálásának, majd a két vasútvonal határon átívelő összekapcsolásának.

A hat vagonból álló, egy tucatnyi dél-koreai tisztviselővel és szakértővel haladó szerelvény december 18-ig vizsgálja az 1200 kilométeres észak-koreai vasútvonal állapotát. A vizsgálatról idén áprilisban állapodott meg első csúcstalálkozójukon Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Mun Dzse In dél-koreai elnök.

A két államot elválasztó határ közelében lévő Doraszan állomáson Cso Mjung Gjon dél-koreai országegyesítési miniszter az induláskor kijelentette: a Korea-közi vasúti kapcsolat célja felülkerekedni a két ország közötti megosztottságon, új jövőt kezdeni a Koreai-félszigeten. Az egyesített vasút révén Észak- és Dél-Korea együtt fejlődik majd, megfelelő alapot teremtve a békének. Az egységes vonathálózat biztonságot és fejlődést hoz Északkelet-Ázsiának és a világnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában