Ország-világ

2021.08.16. 15:35

Cseh Katalin megfenyegette a tálibokat

A Momentumos EP-képviselő azt írta: a külügyi bizottság tagjaként nem fogja hagyni, hogy az emberi jogi atrocitások elkövetői elkerüljék a felelősségre vonást.

„Prioritásként kell a szemünk előtt lebegnie annak, hogy mindenki, aki el kívánja hagyni Afganisztánt, ezt biztonságban meg is tehesse. A nemzetközi közösségnek el kell érnie, hogy a repülőterek, a légtér és a szárazföldi határátkelőhelyek nyitva maradjanak” – írta közösségi oldalán Cseh Katalin.

A Momentum európai parlamenti képviselője szerint „belegondolni is borzalmas, hogy a saría bevezetésére készülő tálibok uralma alatt az eddig is szörnyen nehéz körülmények között élő afgán nőknek nem marad esélyük teljes jogú állampolgárként élni a saját hazájukban”. Mint írta, ezért a hamarosan ülésező Európai Parlament is tárgyalni fogja az afgán helyzetet.

„Minden jogsérelemért kizárólag a tálibokat terheli a felelősség”, írta, hozzátéve: a külügyi bizottság tagjaként nem fogja hagyni, hogy az emberi jogi atrocitások elkövetői elkerüljék a felelősségre vonást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában