Természeti katasztrófa

2018.11.23. 19:13

Csaknem teljesen sikerült megfékezni a tűzvészt Kaliforniában

A kaliforniai tűzoltóság pénteki jelentése szerint a San Franciscótól északra fekvő és teljesen porig égett Paradise városka környékén pusztító lángok 95 százalékát eloltották, a Los Angeles környéki lángokat pedig teljesen megfékezték.

A tűzvész eddig 86 halálos áldozatot követelt, és mintegy 500 embert eltűntként tartanak nyilván továbbra is. Az eltűnteket speciálisan kiképzett kutyákkal keresik. A mentési munkálatokat végzőkhöz a csütörtöki hálaadás ünnepén több száz önkéntes csatlakozott.

Csütörtökön – a meteorológiai előrejelzéseknek megfelelően – eleredt az eső, hat hónap óta először, jelenleg is zuhog Kalifornia-szerte. A meteorológusok szerint vasárnapig akár 3-8 centiméternyi csapadék is hullhat.

Bár az esőzés segít a lángok megfékezésében, egyúttal nehezíti a mentést. Kory Honea, a tűzvésztől leginkább szenvedő északi Butte megye seriffje pénteken úgy nyilatkozott: a nagy esőzés és a sárlavinák miatt lehetséges, hogy egyes áldozatok földi maradványait soha nem sikerül megtalálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában