mérgező szerek

2019.02.09. 13:40

Csaknem hatvan ember halálát okozta a pancsolt szesz Indiában

Indiában átlagosan körülbelül ezer ember hal meg évente illegálisan készült alkohol miatt.

Már legalább ötvenheten meghaltak csütörtök óta Észak-Indiában, miután illegálisan készített szeszt fogyasztottak – közölték a helyi hatóságok szombaton.

A halálesetek az egymással szomszédos Uttar Prades és Uttarakhand államban történtek. Az áldozatok mind mérgező alkoholos italt fogyasztottak, pénteken már 28 halott volt.

A rendőrség eddig 30 embert vett őrizetbe az ügyben, köztük több feketekereskedőt, és lefoglaltak több száz liter pancsolt szeszt. Hanyagság vagy bűnrészesség miatt felmentették tisztségéből a hatóságok több mint 30 munkatársát, köztük 10 rendőrségi alkalmazottat.

Az áldozatok csütörtökön fogyasztottak az illegálisan készített szeszből.

Indiában széles körben elterjedt a pancsolt italok fogyasztása, ugyanis sokkal olcsóbbak az import áruknál és a bevett indiai márkáknál. A nemzeti bűnügyi nyilvántartási hivatal szerint átlagosan körülbelül ezer ember hal meg évente Indiában illegálisan készült szesz miatt, főleg a társadalom szegényebb rétegéből. Ezeket az italokat általában rossz minőségű alapanyagokból, ipari alkoholból és egyéb mérgező szerekből keverik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában