lebuktak

2019.06.02. 18:27

Csaknem 7,5 tonna csempészett elefántagyarat foglaltak le Kína déli részén

A rendőrök és vámosok március végén csaptak le a hálózatra.

Csaknem 7,5 tonna illegálisan az országba csempészett elefántagyart foglaltak le a hatóságok Kína déli, Kuangtung tartományában.

A helyi rendőrség január óta dolgozott az elefántcsontcsempész-hálózat leleplezésén. A csempészek egyebek mellett Nigériából szállították az elefántagyarakat Kínába.

A rendőrök és vámosok március végén csaptak le a hálózatra, és 20 gyanúsítottat vettek őrizetbe Pekingben, valamint Anhui, Sangtung, Fucsian és Kuangtung tartományban.

Összesen 2748 elefántagyart foglaltak le, amelynek súlya 7,48 tonna volt.

A becsempészett agyarakat faáruként tárolták egy kiürített gyárban.

A nyomozás szerint a csempészbanda több mint 30 tonna elefántagyart szállított be illegálisan az országba.

A csempészet elleni fellépésre a kuangtungi hatóságok külön hivatalt hoztak létre idén. Az év első negyedében a vámhatóságok több mint 13 ezer csempészettel kapcsolatos ügyben jártak el, s ezek értéke meghaladta a 20,5 milliárd jüant (864 milliárd forintot).

A kínai kormány 2015-ben felfüggesztette az elefántcsont és az elefántcsontból készült termékek importját, 2017-ben pedig beszüntette az elefántcsont forgalmazását az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában