Ország-világ

2020.08.07. 19:54

Civilként indul a mohácsi választáson az MSZP-s Csorbai Ferenc

Ettől persze még a szocialisták és a többi balliberális párt támogathatja a civil szervezet jelöltjét.

Elfogadta a felkérést, így az eddig szinte ismeretlen, a Változást Akarók Nemzedéke nevű egyesület polgármesterjelöltje lesz a mohácsi időközi választáson, jelentette be Facebook-oldalán Csorbai Ferenc. Ezek szerint nem az MSZP-é, amelynek színeiben eddig politizált – írja a pecsiujsag.hu.

„Örömmel fogadtam, hogy a pártpolitika nélküli, széles ellenzéki támogatottságú helyi egyesület, egyhangúlag engem nevezett meg polgármesterjelöltjének”, írta Csorbai Ferenc.

Mindebből következően Csorbai Ferenc nem az MSZP jelöltje lesz, amelynek színeiben eddig politizált. Ez alátámaszthatja a Magyar Nemzet korábbi értesülését, amely szerint Csorbai Ferenc kiléphet az MSZP-ből.

Ettől persze még a szocialisták és a többi balliberális párt támogathatja a civil szervezet jelöltjét, sőt, ez a helyzet igencsak emlékeztet a balliberális pártok tavaly Pécsett bemutatott forgatókönyvéhez, amikor is egy civil ernyőszervezet indította el a pártok jelöltjeit.

A Változást Akarók Nemzedéke nevű egyesület szinte ismeretlen Mohácson. Vezetője dr. Szigeti József, akit Csorbai Ferenc korábban alpolgármesternek jelölt, azonban a képviselő-testület többsége ezt megakadályozta – írja a pecsiujsag.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában