Járvány

2020.03.11. 17:24

Bulgáriában, Albániában és Svédországban is halálos áldozatokat követelt a vírus

Ők a fertőzés első áldozatai ezekben az országokban.

Bulgáriában, Albániában és Svédországban is egy-egy ember életét követelte az új típusú koronavírus-fertőzés – közölték a tiranai, a szófiai és a stockholmi hatóságok szerdán.

Bulgáriában egy 66 éves nő hunyt el a betegség következtében

- tájékoztatott az egészségügyi minisztérium. A beteget kedden szállították súlyos tüdőgyulladással egy szófiai kórház sürgősségi osztályára.

Az országban eddig hat ember szervezetében mutatták ki a vírust.

A szófiai válságstáb szerdán azt javasolta a lakosoknak, hogy csak munka, illetve egészségügyi okokból keljenek útra. A stábot vezető Venciszlav Mutafcsijszki szerint mindez nem jelenti a városok elszigetelését, mindössze a felesleges járkálást szeretnék minimálisra korlátozni az utcákon.

A szezonális influenza-járvány miatt elrendelt iskolaszünetet Szófiában és az új típusú koronavírus érintette területeken most kiterjesztették március közepéig.

A kulturális- és sportrendezvények tekintetében további korlátozásokat vezettek be.

A nap folyamán a bolgár hatóságok 20 ezer arcmaszkot foglaltak le a Rusze városához közeli Duna-híd határátkelőn a romániai határon – közölte a bolgár belügyminisztérium. A csempészárút, amely iránt jelentősen megnövekedett a kereslet a vírus terjedése miatt, egy román rendszámú kocsiban találták. Az orvosi arcmaszkokra korábban exporttilalmat rendelt el a bolgár vezetés.

Albániában egy 73 éves nő halt meg a koronavírus-fertőzésben egy durresi kórházban.

Az egyébként krónikus veseelégtelenségben szenvedő páciens korábban két hónapot töltött Bolognában. A Top Channel helyi televízió szerint a páciens

nem tudván, hogy beteg, megfertőzhette több családtagját, illetve az orvosi kezelőszemélyzetet is, mivel több napot töltött kórházban, mire kimutatták nála a fertőzést.

A családot és az egészségügyi dolgozókat elkülönítették a teszteredmények elkészültéig.

Albániából eddig 12 fertőzöttet jelentettek.

Svédországban is meghalt egy idős beteg

- tájékoztatott a Karolinska egyetemi kórház Stockholmban. A közlés szerint a Covid-19 vírusfertőzés mellett a páciensnek egy másik betegsége is volt. Svédországból eddig 486 fertőzöttet jelentettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában