Ostrom alatt áll Európa

2020.06.18. 08:01

Budapesti nő irányította a migránsokat csempésző sofőrt (videó)

A páros rendszeresen segítette a külföldiek illegális határátlépését a magyar-szerb határszakaszon. Januárban két nap alatt mintegy huszonöten jutottak be nekik köszönhetően az országba.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztálya államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, üzletszerűen, ilyen cselekmény irányítójaként elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy olyan bűnelkövetői csoporttal szemben, melyben a szervezők egy része külföldi állampolgár – olvasható a police.hu honlapon.

A nemzetközi bűnözői csoport két magyar tagja közül a férfit már január 14-én elfogták a rendőrök az M5-ös autópálya jakabszállási lehajtójánál. Az általa vezetett Toyotában ugyanis öt külföldi férfi volt, egyikük a csomagtartóban. Mindegyikük szír állampolgárnak vallotta magát, és nem tudta igazolni sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét, sem személyazonosságát, ezért őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

A gépkocsit vezető E. Attila ellen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított.

A nyomozás megállapította, hogy a férfi az elfogása előtti két napban öt alkalommal összesen huszonöt illegális bevándorlót vitt át a magyar-szerb határszakaszon, majd Ausztria felé ment tovább velük.

Tevékenységét a Budapesten tartózkodó O. A. Károlyné koordinálta. A 44 éves nőt a nyomozók június 16-án a fővárosban fogták el. Számos olyan eszközt foglaltak le nála, amelyek arra utalnak, hogy irányítószerepet játszott egy nemzetközi illegális embercsempész-hálózatban, valamint „előrevetítik további személyek elfogását” – olvasható a közleményben.

A nőt bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatását. E. Attila már januártól letartóztatásban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában