Járvány

2021.04.03. 09:10

Brazíliában negyedik hete dőlnek a fertőzöttségi és a halálozási rekordok

Az egészségügyi minisztérium pénteki tájékoztatása szerint az elmúlt héten 539 903 új fertőzéses esetet regisztráltak, és 17 798-an haltak bele a Covid-19 vírus okozta betegség szövődményeibe.

Mind a fertőzöttek, mind a halottak számát illetően ez a járvány kezdete óta már a negyedik olyan hét, amikor rendre a legmagasabbak ezek a mutatók.

Az elmúlt napon 70 238 fővel 12 910 082-re nőtt a fertőzöttek száma, és 2992 haláleset történt.

A halálos áldozatok száma ezzel 328 206-ra emelkedett.

Százezer lakosra 6143 fertőzéses eset és 156 haláleset jut.

A legnépesebb latin-amerikai országban tavaly február 26-án regisztrálták az első koronavírus-fertőzöttet.

Az idén, március 12-én az ország ismét a második helyre kapaszkodott fel az Egyesült Államok mögé a fertőzöttek számát tekintve, megelőzve Indiát. A halottak számát illetően ugyancsak második az Egyesült Államok után.

Maria Van Kerkhove, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik szakértője csütörtökön arra figyelmeztetett, hogy Brazília rendkívül súlyos járványügyi helyzetnek néz elébe. Több brazil államban válságos a járványhelyzet, és a kórházak túlterheltek. Van Kerkhove szerint több egészségügyi intézmény telítettsége már meghaladja a 90 százalékot.

Brazília, ahol a koronavírus korábbinál jóval fertőzőbb variánsa terjed, a pandémia egyik epicentrumává vált a világon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában