figyelmeztetés

2021.08.28. 22:58

Biden szerint újabb merénylet várható a következő egy-másfél napban

Továbbra is rendkívül veszélyes a helyzet, és a repülőtér elleni merénylet veszélye továbbra is magas – közölte az amerikai elnök.

„Nagyon valószínű”, hogy újabb merényletet követnek el a következő 24-36 órában a kabuli repülőtér ellen – figyelmeztetett szombaton Joe Biden amerikai elnök , aki hozzátette, hogy az Iszlám Állam(IÁ) terrorszervezet két fegyveresének életét kioltó amerikai légicsapás nem az utolsó volt.

Afganisztánban „továbbra is rendkívül veszélyes a helyzet, és a repülőtér elleni merénylet veszélye továbbra is magas” – írta közleményében az amerikai elnök, miután katonai és biztonsági szakértőkkel találkozott.

„A parancsnokaink arról tájékoztattak, hogy egy támadás nagyon valószínű a következő 24-36 órában ” – fogalmazott.

A kabuli repülőtérnél csütörtökön elkövetett merényletnek több mint száz halálos áldozata volt, közöttük tizenhárom amerikai katona.

A merényletre – amelynek az elkövetését az IÁ-hoz tartozó Iszlám Állam-Horaszán Tartomány vállalta magára – válaszul az Egyesült Államok légicsapást intézett a szervezet ellen Kelet-Afganisztánban. A dróntámadásban a terrorszervezet két tagja meghalt, egy harmadik pedig megsebesült.

„Közöltem, hogy üldözni fogjuk a katonáink és ártatlan polgári személyek ellen támadó szervezetet, és ezt is tettük” – jelentette ki Biden.

„Ez a légicsapás nem az utolsó volt. Tovább nyomozunk mindenki ellen, aki érintett volt ebben a gyűlöletes merényletben és megfizetnek a tettükért” – tette hozzá az amerikai elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában