elkobzás terhe mellett

2020.04.14. 15:20

Betiltották a motorozást Afganisztán fővárosában

Biztonsági okokból szerdától határozatlan időre betiltották a motorkerékpáros közlekedést az afgán fővárosban, Kabulban – közölte a belügyminisztérium kedden.

„A legtöbb bűncselekményt és merényletet tavaly motorbiciklik segítségével követték el” – indokolta a döntést egy kabuli rendőrségi szóvivő. Az ötmillió lakosú afgán fővárosban gyakoriak a motoros rablások.

A rendőrség ellenőrzőpontokat állít fel a tilalom betartatása érdekében. A rendelkezés megszegői büntetésre és járművük elkobzására számíthatnak.

Az intézkedés nehéz helyzetbe hozza azokat a kabuliakat, akiknek nincs pénzük autóra, és motorral járnak be munkahelyükre. A motorbicikliken sokszor egy család több tagja osztozik, és a futárok többsége is ezzel közlekedik a forgalmas afgán fővárosban. Egyelőre nem tudni, hogy adnak-e bárkinek mentességet a tilalom alól.

Kabulban három hétre szigorú kijárási korlátozásokat léptettek életbe az új koronavírus-járvány miatt. Afganisztánban 665 fertőzöttről és 21 halálos áldozatról tudni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában