Özönvíz

2019.06.24. 06:17

Belgrádban is áradásokat okozott a heves zivatar

Sajtójelentések szerint vasárnap este egy óra alatt annyi csapadék esett a szerb fővárosban, mint rendesen egy hónap során szokott.

A víztömegek a belvárosban és a külterületeken is közlekedési káoszhoz vezettek. A villamosjáratok teljességgel leálltak, a Belgrádon átvezető autópályát pedig az árvíz miatt le kellett zárni – közölte a Blic című helyi lap.

A szerb fővárosba vezető bekötőutakon is komoly torlódások voltak. Autók százai várakoztak a lezárt utakon. Sokan ugyanis a hétvégi kirándulásokból tartottak haza, mikor az ítéletidő lecsapott.

A tűzoltóság megállás nélkül bevetésen volt. Elárasztott épületekből tizenkét embert menekítettek ki – közölte a B92 televízió.

A zuhogó eső ellenére megtartották a férfi vízilabda világliga nyolccsapatos belgrádi szuperdöntőjét. A nézők esernyők és műanyag ponyvák alatt vagy egyszerűen az elemeknek kitéve követték végig a házigazda szerb válogatott győzelmét a nyitott Tasmajdan Uszodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában