Járvány

2020.04.17. 19:51

Belehúzott a Mol: már félmillió liter fertőtlenítőszert legyártottak

El is juttatták az Operatív Törzs által kijelölt intézményekbe.

Békéscsaba, 2020. április 16. Rendõrök kipakolják a Mol saját gyártású, Hygi elnevezésû kéz- és felületfertõtlenítõ szereit a Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság épületénél Békéscsabán 2020. április 16-án. A koronavírus elleni védekezés érdekében a cég megkezdte a Magyarországon hiánycikknek számító kéz- és felületfertõtlenítõ termékek gyártását. A vállalatcsoporthoz tartozó, kenõanyagok gyártásával foglalkozó MOL Lub Kft. mindössze két hét alatt állította át almásfüzitõi üzemének egyik, korábban szélvédõfolyadékot készítõ gyártósorát. MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Az olajtársaság pénteki közlése szerint csütörtökön 45 ezer liter érkezett a Magyar Honvédség Vegyivédelmi Zászlóaljához, Székesfehérvárra.

A katonák ezzel az anyaggal fertőtlenítenek majd a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős Operatív Törzs által kijelölt intézményekben.

A Mol harmadik hete gyárt fertőtlenítőszert almásfüzitői üzemében. A cégcsoporthoz tartozó és kenőanyagok gyártásával foglalkozó Mol-Lub Kft.

mindössze két hét alatt állította át egyik, korábban szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát fertőtlenítő előállítására.

Az operatív törzzsel együttműködve

a Mol egyelőre a közfeladatot ellátó és a járvány elleni küzdelemben élenjáró intézményekhez juttatja el kéz- és felületfertőtlenítőjét.

Csütörtökön például 480 liter Hygi érkezett a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságra és 720 liter a gyulai kórházba. Kapott már a fertőtlenítőből a Volánbusz, a BKV, a miskolci közlekedési vállalat, a zalai vízmű, a Magyar Posta, a kórházak ellátásáért felelős Állami Egészségügyi Ellátó Központ, hulladékkezelők, közművek és önkormányzatok. A tervek szerint a Hygi április végétől a Mol töltőállomásain is kapható lesz.

Borítókép: Rendőrök kipakolják a Mol saját gyártású, Hygi elnevezésű kéz- és felületfertőtlenítő szereit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság épületénél Békéscsabán 2020. április 16-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában