árulás a köbön

2018.04.07. 11:35

Balra szavaznak Vonáék

Azt beszélik, hogy Gyurcsányra kéne voksolni.

Budapest, 2016. június 8. Novák Elõd jobbikos országgyûlési képviselõ sajtótájékoztatót tart az Országházban 2016. június 8-án. Bejelentette, hogy átadta pártja elnökségének a képviselõi mandátumáról szóló lemondó nyilatkozatot. Közölte azt is, hogy augusztus 31-ig nincs lehetõség mandátuma jogerõs leadására az Országgyûlésnek, azonban önkéntes tartalékos kiképzése miatt addig is szünetelteti megbízatását és javadalmazást sem vesz fel. MTI Fotó: Kovács Attila

Novák Előd „jobbikos szirénhangok elvtelen árulásának” nevezte azon jobbikos politikusok megnyilvánulásait, akik arra buzdítják szavazóikat, hogy adott esetben Gyurcsányra és az MSZP-re szavazzanak, ha éppen érdekük úgy kívánja – írta meg a 888.hu hírportál.

A Jobbik lelkiismerete a közösségi médiában írt bejegyzésében kifejtette: „a legesélyesebb ellenzéki jelöltre kell szavazni! – nyilatkozzák gyakran már jobbikos szirénhangok is, amit elvtelen árulásnak tekintek, hiszen az pl. Budapesten a baloldali pártok jelöltjeire való szavazásra buzdításnak tekinthető. Ezért szükségét érzem, hogy egyértelművé tegyem:

a magunkfajták semmilyen esetben sem szavazhatnak baloldali párt jelöltjére.”

Novák szerint a Jobbik háza táján egyértelmű kéne legyen, még ha az emlékek homályosodnak is, hogy

Gyurcsány bűneit nem szabad senkinek sem elfelednie.

Kirohanását valószínűleg Vona Gábor a 24.hu-nak adott mai interjúja válthatta ki, melyben – bár burkoltan, de – elismerte, hogy a Jobbik azokban a körzetekben, ahol nem a legesélyesebbek a Jobbik jelöltjei, inkább visszafogottan kampányol. Az ominózus párbeszéd így hangzott el:

24.hu: Annyi belefér, hogy azokban a választókerületekben, ahol a balos jelöltnek van esélye legyőzni a fideszest, ott a Jobbik visszavesz a plakátolásból meg a szórólapozásból?

Vona: Az összes választókerületben százszázalékos erőbedobással dolgozunk. Ahol pedig győzelmi esélyünk van, ott százötven százalékkal.

24.hu: A százötven az új száz?

Vona: Ezek szerint.

Mint ismert, Morvai Krisztina, a Jobbik által delegált független EP-képviselő és a párt korábbi országgyűlési képviselője, Gaudi-Nagy Tamás már nemegyszer óva intett attól, hogy a Jobbikra adják le voksukat azok, akik nem kérnek sem a bevándorlásból, sem pedig Gyurcsányból.

Borítókép: Vona Gábor, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje lakossági fórumot tart a pétervásárai Szántó Vezekényi István Művelődés Háza és Könyvtárban 2018. március 14-én.

MTI Fotó / Komka Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában