Merényletek Srí Lankán

2019.04.22. 20:45

Azbej Tristan: a kormány gyorssegélyt ajánl fel a súlyos sérülteknek

A magyar kormány 9 millió forint gyorssegélyt ajánl fel a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett merényletek súlyosan sérült túlélőinek és az árván maradt gyerekeknek – jelentette be a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára.

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelõs államtitkára (b) és Márki Gábor, a Hungary Helps ügynökség vezérigazgatója az ügynökség megalakulásáról tartott sajtótájékoztatón az államtitkárság budapesti épületében 2019. április 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Azbej Tristan az M1 csatornán közölte: ezt követően megvizsgálják a további, nagyobb léptékű segítségnyújtás lehetőségét.

Az államtitkár szólt arról is: a több mint 290 halálos áldozatot követelő terrortámadások után az első feladat az, hogy együttérzésről biztosítsák az áldozatokat.

Megjegyezte: azonban volt, aki megpróbálta elhallgatni, hogy „ez keresztény- és nyugatellenes támadás volt”.

Szerinte jelenleg a világon a legüldözöttebb vallás a kereszténység. A keresztényüldözés évente több mint négyezer halálos áldozatot követel, mégsem ezzel foglalkoznak a nagy nemzetközi szervezetek és a nyugati kormányok – mondta.

Hozzáfűzte: a magyar kormány ezért indította el 2016-ban a Hungary Helps programot, amelynek fontos része az üldözött keresztények megsegítése.

„Keleten felrobbantják a templomokat, nyugaton bezárják őket” – fogalmazott Azbej Tristan. Rámutatott: keresztényüldözésről még nem lehet beszélni nyugaton, de „egyre súlyosabb keresztényellenességről” igen, és a kormány ezt elutasítja.

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára (b) és Márki Gábor, a Hungary Helps ügynökség vezérigazgatója az ügynökség megalakulásáról tartott sajtótájékoztatón az államtitkárság budapesti épületében 2019. április 16-án
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Megerősítette: céljuk az üldözött keresztény közösség megóvása, ami a keresztényellenes politikának „szemet szúr”. Másik fontos programpontjuk, hogy a migrációt helyben, humanitárius segítségnyújtással előzzék meg, ez pedig a bevándorláspárti erőknek nem tetszik, ezért támadják a magyar kormányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában