demonstráció

2019.01.04. 12:00

Az LMP részt vesz a szombati ellenzéki tüntetésen

Értékelése szerint a rabszolgatörvény elfogadása megmutatta, hogy a kormány gazdaságpolitikája, munkaerőpiaci politikája gyakorlatilag megbukott.

Az LMP tagjai és szimpatizánsai részt vesznek a szombati ellenzéki tüntetésen a Hősök terén, valamint később a Kossuth téren – mondta Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára pénteken, budapesti sajtótájékoztatón.

Kanász-Nagy Máté hangsúlyozta: az LMP fontosnak tartja a demonstrációt, hiszen minden békés eszközt meg kell ragadni, hogy fellépjenek a rabszolgatörvény ellen.

Tüntetni fogunk a fővárosban és vidéken, útlezárásokra is készülünk, és ha kell, arra hívjuk a munkavállalókat, hogy országosan sztrájkoljanak – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Értékelése szerint a rabszolgatörvény elfogadása és az elfogadás módja megmutatta, hogy a kormány gazdaságpolitikája, munkaerőpiaci politikája gyakorlatilag megbukott. Ismét nyilvánvalóvá vált, hogy a kormány az alacsony munkabérért dolgoztatott, kiszolgáltatott munkavállalókra akarja alapozni az ország versenyképességét – mondta.

Hozzátette: az is bebizonyosodott, hogy a kormány a külföldi multinacionális vállalatok zsebében van, hiszen ezt a törvényt a külföldi autógyárak diktálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában