koronavírus

2020.09.13. 08:38

Az ENSZ segít megfékezni a járványt a Jordániába menekült szíriaiak körében

Mintegy 650 ezer regisztrált szíriai menekült él a hásemita királyságban.

Koronavírus – Az ENSZ segít megfékezni a járványt a Jordániába menekült szíriaiak körében

Ammán, 2020. szeptember 13., vasárnap (MTI/Reuters) – Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy megfékezze a koronavírus-járvány terjedését a jordániai menekülttáborokban élő szíriaiak körében, akiknél a múlt héten igazolták az első fertőzéses eseteket – közölte a szervezet szombaton.

Az UNHCR három fertőzéses esetet erősített meg Jordánia legnagyobb, szíriaiakat befogadó táborában, Zatariban, a szíriai határ közelében, valamint két másikat egy hasonló, de kisebb táborban, Azrakban.

Ez az első alkalom, hogy megjelent a koronavírus a két, mintegy 120 ezer embert befogadó táborban azóta, hogy a járvány idén márciusban felütötte a fejét a királyságban.

Dominik Bartsch, az UNHCR képviselője Jordániában kijelentette, hogy a héten regisztrált esetek nyilvánvalóan aggasztóak egy emberekkel zsúfolt helyen, ahol a létkörülmények nem nagyon teszik lehetővé a járvány idején szükséges távolság megtartását.

Megjegyezte: azokat, akiknél kimutatták a fertőzést, egy olyan elkülönítőbe küldték, melyet az ammáni kormány hozott létre a Holt-tenger közelében. A hozzátartozókat saját táborukban helyezték karanténba.

A jordániai egészségügyi minisztérium vírustesztek ezreit végezteti el, miközben korlátozta a ki- és belépést a táborokba, valamint kiképezte a személyzetet a betegség kezelésére.

A hónap eleje óta országszerte ugrásszerűen megnőtt a betegek száma.

Jordánia egyike azon államoknak, amelyek a legtöbb, a szíriai polgárháború elől elmenekült embernek adnak otthont. Mintegy 650 ezer regisztrált szíriai menekült él a hásemita királyságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában