fókuszban a mobilozás

2019.09.24. 10:07

Az ellenőrzött autósok ötödét büntették

A rendőrség 2019. szeptember 16. és szeptember 22. között tartotta a TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján a Figyelem az útra elnevezésű összehangolt közúti ellenőrzését.

Forrás: Mohai Balázs/MTI

Fotó: Mohai Balázs

Az ellenőrzött autósok mintegy ötödét büntették meg a rendőrök az egyhetes TISPOL akció alatt – közölte a rendőrség a honlapján.

Az európai kampány ezúttal a menet közbeni mobiltelefon-használatra fókuszált, de nagy hangsúlyt kapott a figyelem elvonásával veszélyeztető egyéb cselekmények ellenőrzése és kiszűrése is, úgymint a jármű vezetőjének menet közbeni chatelése, közösségi oldalon élőzés, szelfizés.

Az ellenőrzött gépjárművezetők (20687) több mint ötöde (4307) ellen indult eljárás különböző jogsértések okán. Ezek harmada (1436) biztonsági öv használatának elmulasztása, míg több mint negyede (1177) kézben tartott mobiltelefon-használat volt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában