Zonas Futuro

2020.05.28. 05:48

Az amerikai hadsereg különleges egysége segíti Kolumbiát a kábítószer-kereskedelem elleni harcban

Az amerikai hadsereg különleges egységet küldött Kolumbiába, hogy segítse az ottani kormány kábítószer-ellenes harcát – jelentették hivatalos helyi források.

Az Egyesült Államok kolumbiai nagykövetsége közleményben pontosította, hogy a biztonsági erők támogatásával foglalkozó különleges kontingens (SFAB) egyik egysége érkezik a latin-amerikai államba, hogy részt vegyen a drogcsempészet elleni küzdelemben.

A különleges amerikai egység június elején kezdi meg tevékenységét Kolumbia területén, küldetése néhány hónapig tart majd. Ennek keretében különböző módokon – például tanácsadással – fogja támogatni Iván Duque kolumbiai elnök Zonas Futuro elnevezésű programjának megvalósítását, amely lehetővé teszi az államnak, hogy integráltan – biztonsági akciók, igazságügyi eszközök, szociális beruházások révén – segítse az erőszak, a szervezett bűnözés és a szegénység által sújtott országrészeket.

Craig Faller tengernagy, az amerikai hadsereg Latin-Amerikáért felelős főparancsnoka az amerikai egység érkezésével kapcsolatos közleményében úgy fogalmazott: „az SFAB kolumbiai missziója jó alkalom lesz arra, hogy bizonyíthassuk kölcsönös elkötelezettségünket a drogcsempészet elleni harc, a regionális béke és szuverenitás tiszteletben tartása iránt, megvédve közös eszméinket és értékeinket”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában