Terror

2018.08.29. 13:34

Autóba rejtett pokolgép ölt egy iraki ellenőrzőpontnál

A detonáció a nyugat-iraki Anbár tartomány Káim körzetében történt szerdán, a Sky News Arabia hírtelevízió jelentése szerint a támadásban 21-en haltak meg, és vannak köztük civilek is. 

Más, helyi hatóságokra hivatkozó hírügynökségi jelentések ennél kevesebb, legalább 8-11 halottról írnak, megjegyezve, hogy a számuk nőhet, mivel a kéttucatnyi sebesült közül egyeseknek válságos az állapota.

Az ellenőrzőponton az iraki hadsereg és egy kormányhoz hű síita milícia fegyveresei teljesítettek szolgálatot. A Reuters hírügynökség úgy tudja, hogy öngyilkos merényletet követtek el: a gépkocsiban ülő támadó léptette működésbe az autóban lévő pokolgépet.

Egyelőre semmilyen szervezet sem vállalta magára a támadás elkövetését, de a térségben az Iszlám Állam dzsihádista csoport fegyveresei tevékenykednek. Amióta az iraki hadsereg tavaly decemberben bejelentette, hogy legyőzte az IÁ-t, a terrorcsoport már csak szórványosan van jelen Irakban, és tagjai hasonló merényleteket és emberrablásokat hajtanak végre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában