inkább otthon

2019.04.17. 16:05

Ausztriában a legtöbben otthon töltik a húsvéti ünnepeket

Az utóbbi tíz évben csökkent az osztrákok utazási kedve.

A Linzi Piackutató Intézet 16 év felettieket kérdezett arról, hol szeretnék tölteni a húsvéti ünnepeket. A felmérés azt mutatja, hogy idén Ausztriában az emberek 26 százaléka utazik el húsvétkor, elsősorban a többgyermekes családok tesznek belföldi kirándulásokat. Az emberek 74 százaléka ugyanakkor otthon tölti az ünnepnapokat.

Egy korábbi felmérés szerint tíz évvel ezelőtt még sokkal nagyobb volt az utazási kedv, akkor az emberek több mint egyharmada (33 százaléka) utazott el húsvétkor.

Egyre kevesebben terveznek ugyanakkor belföldi utazásokat. Tíz évvel korábban még az osztrákok 26 százaléka, idén már csak alig több mint 19 százaléka választott Ausztrián belüli úti célt. Ezzel szemben tíz éve az emberek 19 százaléka, idén pedig már 27 százaléka mondta azt, hogy külföldön szeretné tölteni a húsvétot.

Az Osztrák Gazdasági Kamara a várható húsvéti forgalomról készített előrejelzést; eszerint az üzletekben 77 millió eurós forgalomra lehet számítani. Bécsben az emberek 56 százaléka vásárol húsvéti ajándékot, fejenként átlagosan 78 eurót költenek. A vásárlók többsége az üzletekben szerzi be a kívánt árucikkeket, és csupán hat százalék rendeli meg interneten az ajándékokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában