tanévkezdés

2017.08.01. 12:06

Augusztus végéig megérkeznek az iskolákba a tankönyvek

Megkezdődött a könyvek kiszállítása, évfolyamonként szétválogatva, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) raktáraiból. Az előválogatással is az iskolák munkáját szeretnék könnyíteni a tanévkezdés előtt – mondta Maruzsa Zoltán.

A tankönyvellátás az 1-9. évfolyamon ingyenes, és rászorultsági alapon a 10-12. évfolyamon a diákok több mint 60 százaléka kapja térítésmentesen a kiadványokat. Összesen 1,1 millió tanulónak kap ingyenesen tankönyveket, az iskolák mintegy 12 milliót rendeltek meg a 2017/2018-as tanévre – jelezte a helyettes államtitkár.

Átiratkozás miatti létszámmozgások okán előfordulhat, hogy további tankönyvekre lesz szükség egyes intézményekben. Ilyenkor pótrendelést kell leadni, amelyet augusztus 20-a után, szeptember 15-ig tud teljesíteni a KELLO, bíznak abban, hogy nem lesz nagy különbség a szállított és az utánrendelt mennyiség között.

Borítófotón: Tankönyvek a fővárosi Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában