sokkoló felvételek

2020.06.12. 05:57

Anarchia Európában: ide vezet, ha aláássák a rendőrség tekintélyét (videó)

Egymást érik a rendőrök elleni támadások, szaporodnak a sokkoló videók a közösségi médiában a BLM-tüntetések kapcsán. Az északkelet-londoni Hackney-ben szerdán négy fekete férfi a nyílt utcán támadott meg egy egyenruhás rendőrt, a földre teperték és baseballütővel fenyegették. A svédországi Malmöben a BLM-es anarchisták egyenesen a rendőrség feloszlatását követelték.

„A rendőrség nem a társadalom bokszzsákja” – jelentette ki Ken Marsh, a londoni Fővárosi Rendőrök Szövetségének vezetője, miután az egyik kollégáját intézkedés közben megtámadták a nyílt utcán. A V4NA Hírügynökség szerint a támadásról telefonos videó is készült. A felvételen egy egyenruhás rendőr látható, aki a földre teper egy színesbőrű férfit az északkelet-londoni Hackney-ben. Néhány helyi járókelő – három színesbőrű férfi – társuk segítségére siet, egyikük baseballütőt tart a kezében. Vélhetően csak az akadályozta meg őket, hogy használják is a baseballütőt, hogy a földre került rendőr kolléganője útjukba állt és rádión erősítést kért.

Az egyik londoni támadó telefonjával még egy szelfit is készített a földön fekvő rendőr és ismerőse birkózásáról.

A támadás után egy 20 és egy 38 éves férfit letartóztattak hivatalos személy elleni erőszak miatt, a megtámadott rendőrök könnyű sérüléseket szenvedtek.

A hétvégi londoni tüntetések alatt nagy felháborodást váltottak ki azok a képsorok, amelyeken az látható, amint baloldali anarchisták petárdákat dobálnak a lovasrendőrökre, majd egy kerékpárt gurítanak a lovak közé. A támadás eredményeként egy megbokrosodott ló nekiment egy lámpaoszlopnak és levetett a hátáról egy rendőrnőt, aki kulcscsonttörést szenvedett.

Priti Patel brit belügyminiszter a Twitteren elítélte a rendőrök elleni támadásokat, „döbbenetesnek”, „sokkolónak” és „szégyenteljesnek” nevezve azokat.

Európa több városát, így a franciaországi Lyont és Brüsszelt is elérte a rendőrség elleni erőszakos támadássorozat. A svédországi Malmö városában, ahol az országban a legmagasabb a bevándorlók által elkövetett bűnesetek száma, a BLM-tüntetők olyan szórólapokat terjesztettek szerdán, amiben a rendőrség felszámolására szólítottak fel. Az anarchisták azt is megemlítették, hogy támogatják a kiutasításra ítélt migránsokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában