genderideológia

2021.11.12. 17:25

Amerikai polgárháborús hősökről szóló dalt írtak át Pride-dallá (videó)

A harcoló katonák hazatérésének ünnepléséből így lett Pride-felvonulást népszerűsítő, gyerekeknek szóló dal, amit egy transzvesztita előadóművész énekel el.

Ahogy arról beszámoltunk, a Nickelodeon gyerekcsatorna az idén nyáron a Pride-hónap alkalmából több gyerekeket érzékenyítő videóval is előállt – írja a V4NA.

A kisfilmeket Nina West drag queennel együttműködve készítették el, aki két dalt énekelt el. Az egyik dalban a meleg büszkeség zászlajának színeit magyarázza el a transzvesztita előadóművész.

A másik dal a szivárványcsaládokról szól, akik felvonulnak a Pride-on. Ehhez a dalhoz azonban egy, az amerikai polgárháború idején írt dalt használtak fel. Az eredeti dal a „When Johnny Comes Marching Home”, amit 1863-ban Patrick Gilmore írt, a szerzői jogok pedig a bostoni Henry Tolman & Co. kiadónál voltak, a Wikipedia szerint.

Ezt használták fel.

Fantáziátlan módon, egyszerűen csak a szöveget átírták és így lett egy, a háborúban harcoló katonák hazatérését ünneplő dalból, a Pride-felvonulást életető dal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában