ismeretlen anyag

2018.03.27. 06:19

Amerikai katonai létesítményeknek küldtek robbanóanyagot tartalmazó csomagot

A levélként feladott küldeményeknek az FBI szerint köze lehet a múlt heti robbantás-sorozathoz.

A washingtoni Nemzetvédelmi Egyetem, illetve és a Washingtonhoz közeli két virginiai létesítmény, Fort Belvoir és a Dahlgren haditengerészet bázis kapott gyanús küldeményeket. Az épületeket kiürítették, a csomagokat hatástalanították. A Washington déli részén fekvő Nemzetvédelmi Egyetemet már hétfőn délután újra megnyitották.

A vizsgálatok után kiderült, hogy két csomagban egyértelműen robbanóanyag volt, a fehér por összetételét egyelőre a virginiai Quanticóban, a tengerészgyalogság támaszpontján vizsgálják, ahol az FBI speciális laboratóriumai is vannak. A vizsgálatokat az FBI irányítja.

A csomagokat levélként adták fel, és először a beérkező postát átvilágító biztonsági berendezés észlelte a bajt.

A gyanús küldemények nem sokkal azt követően jelentek meg, hogy a texasi Austinban és a környékén lévő településeken több, csomagküldeménynek álcázott pokolgép robbant fel, halálos áldozatokat is követelve. A robbantás-sorozat a múlt héten ért véget, amikor az elkövető – miután a rendőrök körülvették – felrobbantotta magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában