előrelépés

2019.07.12. 07:26

Állandó tárgyalóbizottság alakul a kormány és az ellenzék között Venezuelában

Állandó tárgyalóbizottság megalakításában állapodott meg a venezuelai kormány és az ellenzék a politikai rendezést célzó tárgyalásuk csütörtöki fordulóján – közölte a felek között közvetítő Norvégia külügyminisztériuma.

Az ellenzék vasárnap egyezett bele, hogy ismét találkozzon Nicolás Maduro elnök követeivel, ezúttal Barbadoson. Május óta ez már a harmadik tárgyalássorozat volt. Az oslói első kettő nem vezetett eredményre. A mostani sorozat hétfőn el is kezdődött. Maduro pozitívan értékelte az első, ötórás tárgyalást.

A norvég külügyminisztérium szerint a csütörtöki forduló is sikeres volt, ez a sorozat most véget ért, a felek állandó tárgyalóbizottságot alakítanak.

A latin-amerikai országban hatalmi harc folyik a magát Venezuela ideiglenes elnökévé kikiáltó Juan Guaidó ellenzéki vezető és Maduro között. Guaidó, akit több mint ötven ország ismer el Venezuela törvényes vezetőjének, kijelentette: a megbeszéléseknek tartós megoldásra kell vezetniük, és nem szolgálhatják azt, hogy az ország szocialista vezetése időt nyerjen magának.

Az ellenzék Maduro és rendszerének távozását, illetve új választások kitűzését akarja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában