ámokfutás és bosszú

2018.02.03. 14:32

Afrikai bevándorlókra lövöldözött egy férfi Olaszországban

Autóból nyitott tüzet az utcán a járókelőkre egy férfi szombaton a közép-olaszországi Macerata városban, a lövöldözésben legkevesebb négy afrikai bevándorló megsebesült – közölte a rendőrség, kiemelve, hogy az áldozatok valamennyien külföldi állampolgárok. Egy gyanúsítottat őrizetbe vettek a hatóságok.

Az ANSA olasz hírügynökség szerint két sebesült fekete bőrű. Helyi médiajelentések felvetik, hogy a támadásnak faji motivációja lehet, és a lövöldöző férfi szándékosan színes bőrű embereket vehetett célba.

Macerata polgármestere arra figyelmeztette a helyieket, hogy ne menjenek ki az utcákra, mert „egy fegyveres férfi lövöldöz a városban egy autóból”.

A Corriere della Sera című napilap internetes kiadásának jelentése szerint a támadó a délelőtti órákban először két fiatal afrikai bevándorlóra nyitott tüzet, egyiküket megsebesítette. Valamivel később egy másik bevándorlóra és egy afrikai nőre lőtt rá. Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy a sebesültek állapota mennyire súlyos.

Sajtóhírek szerint ketten ültek az autóban, amelyből a lövéseket leadták.

Maceratában pár nappal ezelőtt egy 18 éves olasz lány feldarabolt holttestére bukkantak rá két bőröndben. A gyilkossággal összefüggésben egy nigériai származású bevándorlót vettek őrizetbe a hatóságok. A szombati lövöldözés szemtanúi a támadó autóját azon a környéken is látták, ahol az olasz lány holttestét megtalálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában