iszlamista terror

2021.09.24. 18:12

Afgánokat vettek őrizetbe terrortámadás gyanújával Hollandiában

A holland hatóságok kilenc férfit vettek őrizetbe terrorcselekmény előkészítésének gyanújával Eindhovenben – közölték pénteken a helyi lapok.

A holland hírszerző szolgálat a nyár folyamán olyan információkkal látta el a rendőrséget és az ügyészséget, amelyek a csoporthoz vezettek.

A bűnügyi nyomozás folyamatban van, és arra irányul, hogy betekintést nyerjünk a gyanúsítottak lehetséges terveibe és szándékaiba – közölte az ügyészség. Az ügyészség arról is tájékoztatott, hogy

a 18 és 31 év közötti gyanúsítottak közül nyolc Afganisztánban született holland állampolgár.

A feltételezett elkövetők az Iszlám Állam dzsihadista szervezet szimpatizánsai. A lakásaikban tartott házkutatás során a hatóságok nem találtak fegyvert sem robbanóanyagot.

A gyanúsítottakat őrizetben tartják, és csak a jogi képviselőjükkel tarthatják a kapcsolatot. Az előzetes meghallgatásra várhatóan a jövő hét elején kerül sor. A rendőrség nem közölt részleteket az csoport lehetséges célpontjairól.

Legutóbb 2018 szeptemberében Arnhemben és egy weerti üdülőparkban tartóztattak le egy terrorista bűncselekmények előkészítésével gyanúsított csoportot, miután a bandába fegyverkereskedőnek álcázott rendőrök beépültek. Ebben az ügyben tavaly októberben hat férfit 10-től 17 évig terjedő börtönbüntetésre ítéltek, mert támadást terveztek elkövetni egy nagyszabású rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában