Víz Világhét

2017.08.29. 07:10

Áder János Svédországba utazik

A magyar államfő háromnapos hivatalos látogatásra Svédországba utazik kedd reggel, ahol audiencián fogadja őt XVI. Károly Gusztáv svéd király. A köztársasági elnököt útjára elkíséri felesége, Herczegh Anita is.

Áder János, delegáció élén látogat a skandináv országba. Stockholmban részt vesz a Víz Világhét több programján, találkozik a Víz Világtanács elnökével és előadást is tart. A köztársasági elnök beszédet mond a 2017. évi Junior Water Prize díjátadóján, ahol Magyarországot a döntőben a kőbányai Szent László Gimnázium csapata képviseli.

Az államfő ellátogat az Ericsson vállalatcsoport központjába, ahol a cég legújabb innovációival, valamint fenntarthatósági jellegű tevékenységével, eljárásaival és berendezéseivel ismertetik meg.

Magyar államfő utoljára 1996-ban volt Svédországban, akkor Göncz Árpád járt Stockholmban. Áder János 2000-ben, akkor még az Országgyűlés elnökeként utazott a svéd fővárosba hivatalos látogatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában