migráció

2018.06.25. 07:05

A társadalom döntő többsége a bevándorlás ellen van

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az Echo TV-ben beszélt a Velencei Bizottság és a kormány közötti vitáról a Stop Soros törvénycsomaggal kapcsolatban.

Mindenkinek tudnia kellene, hogy hol a helye a jogalkotási folyamatban – így reagált az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Echo-Mérleg című műsorban arra, hogy a Velencei Bizottság hatályon kívül helyezné a Stop Soros törvénycsomagot. Völner Pál szerint a szerdán elfogadott rendelkezés csaknem 4/5-ös többségű parlamenti támogatása azt jelenti, hogy a társadalom döntő többsége egyetért a módosításokkal.

Az államtitkár felidézte: a betelepítési tilalom szerepelt a kormányprogramban, ennek tudatában döntöttek a választók úgy, hogy olyan mértékű felhatalmazást adnak a kormánynak, hogy ezt végig lehessen vinni. Ezek után nagyon kétes vállalkozás megkérdőjelezni ezeknek a lépéseknek a legitimitását – jelentette ki Völner Pál.

A politikus beszélt arról is, hogy minden jogvitára készen állnak a Velencei Bizottsággal, „de a politikai nyomásra, csak politikai válaszokat lehet adni.” Hozzátette: a törvénymódosítások a jog és a szakmaiság talaján születtek.

A politikus az előző évek tapasztalatai alapján számít egy újabb kötelezettségszegési eljárásra is az Alaptörvény módosítása és a Stop Soros törvénycsomag elfogadása miatt. Megjegyezte: ez a józan észnek ellentmond, de a politikai folyamatoknak nem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában