szíria

2020.06.24. 05:50

A szíriai hadsereg szerint Izrael légi csapásokat mért katonai célpontokra

A damaszkuszi bejelentésre ezúttal sem reagáltak.

Az izraeli hadsereg légi csapásokat mért katonai célpontokra Szíria déli, középső és keleti részén, működésbe lépett a szíriai légvédelem – közölte a SANA szíriai hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva szerdára virradóra.

Izraeli harci gépek csapást mértek kedd éjszaka katonai állásokra az ország középső részén fekvő Hama tartománybeli Szalamíja és Szabura városokban, előtte pedig izraeli rakétatámadás ért katonai létesítményeket az iraki határnál fekvő Deir-ez-Zór tartományban és az ország déli részén, a Jordániával határos térségben. Két szíriai katona meghalt, négyen megsebesültek.

Hírügynökségi értesülések szerint a légi csapások következtében lángba borult egy iráni katonai raktár Szalamíja közelében, és az ismétlődő támadások következtében súlyos károk keletkeztek az iráni milíciák által működtetett szaburai parancsnoki központ épületében.

Az izraeli hadsereg ezúttal sem reagált a damaszkuszi bejelentésre, de hírügynökségek emlékeztetnek arra, hogy Izrael az utóbbi hónapokban többször mért légi csapásokat olyan szíriai területekre, ahol Irán támogatását élvező milíciák tevékenykednek.

Az elmúlt hetekben izraeli katonai illetékesek arra figyelmeztettek, hogy fokozni fogják légi csapásaikat azokon a szíriai területeken, amelyeken Irán növelte a jelenlétét.

Izraeli harci repülőgépek június 4-én is csapást mértek katonai célpontokra Hama tartományban. A szíriai háborút kiterjedt aktivistahálózattal nyomon követő Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) legkevesebb kilenc halálos áldozatról számolt be.

Május elején legalább tizennégy iráni katona, valamint velük szövetséges milicista veszítette életét Deir-ez-Zór területén egy izraeli légi csapásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában