vita

2020.05.20. 15:17

A prostitúció és a szexshopok újranyitása ellen kampányolnak a képviselők

Nyílt levélben követelik a prostitúció tiltásának fenntartását és a szexshopok bezárását a Németországi Szociáldemokrata Párt (SPD) képviselői. A német tartományi vezetőknek címzett petíciót 16 parlamenti képviselő írta alá azzal érvelve, hogy a prostitúció és a szexjátékok a koronavírus terjedésének melegágyai. Közben a német örömlányok egy része jól megél az államtól kapott gyorssegélyből.

A német Bundestag-képviselők azzal érvelnek, hogy a prostitúció újraengedélyezése a karantén-intézkedések feloldása után rendkívül felgyorsítaná a koronavírus terjedését. „A szexuális kapcsolatok általában nem összeegyeztethetőek a társadalmi távolságtartással” – áll a nyílt levélben. Ezen kívül a politikusok be akarják tiltani a szexuális segédeszközök árusítását is, szerintük ugyanis ezek „emberhez méltatlan, káros és nőellenes tevékenységet” végeznek, amelyekre a szexjátékokkal „kényszerítik a nőket”– számolt be a Der Spiegel online kiadása nyomán a V4NA hírügynökség. A levelet aláíró 16 Bundestag-képviselő között megtalálható Hermann Gröhe volt német egészségügyi miniszter, Leni Breymaier szakszervezeti vezető, valamit dr. Karl Lauterbach orvos neve is.

Bundestagsabgeordnete aus Union und SPD fordern, Prostitution in Deutschland weiterhin zu verbieten. Das Gewerbe habe die Wirkung eines „epidemiologischen Superspreaders”. https://t.co/MqMSE2gwMp

A berlini prostituáltak érdekvédelmi szervezetei szintén nyílt levélben fordultak Michael Müller polgármesterhez, amelyben a prostitúció dekriminalizálását és a pénzbüntetések mérséklését kérik. A német fővárosban április óta 5000 euróig terjedő büntetéssel számolhatnak azok a prostituáltak, akik a még érvényben lévő kijárási tilalmat megszegve az utcán dolgoznak. „Lehetetlen állapot, hogy azokat a nőket, akiknek a prostitúcióból kell megélniük, megbüntetik„ – nyilatkozta Gerhard Schönborn, az Újrakezdés (Neustart) Egyesület elnöke kedden a Neues Deutschland német hírportálnak. Schönborn szerint a városvezetésnek büntetések helyett inkább képzésekkel kellene segítenie a „klasszikus” megélhetési prostituáltakat, akik nem rendelkeznek sem állandó lakcímmel, sem egészségbiztosítással Németországban.

Egy 27 éves Stuttgartban élő románia örömlány ugyanakkor megtalálta a módját, hogyan keressen több pénzt a karantén idején, mint korábban a munkájával. A román nő figyelmét az őt foglalkoztató bordélyház vezetője hívta fel a német kormány sürgősségi segélyalapjára. A prostituált korábban 3000 eurót keresett egy hónapban, majd miután Baden-Württemberg tartomány és a német államkincstár felé is benyújtotta támogatási igényét, 4500 eurót tehetett zsebre, számolt be a német Bild Zeitung online kiadása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában