Szíria

2018.11.24. 20:45

A kurd-arab milícia több tucat tagjával végeztek az Iszlám Állam fegyveresei

A Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű kurd-arab milícia 47 tagját ölték meg az Iszlám Állam nevű terrorszervezet fegyveresei – közölte szombaton a Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű civilszervezet.

Az OSDH úgy tudja, hogy az SDF harcosai az Iszlám Állam ellentámadásaiban vesztették életüket az elmúlt 48 óra folyamán. Rámi Abdel-Rahmán, az OSDH vezetője arról számolt be, hogy csak szombaton 29 SDF-harcos halt meg, az Iszlám Állam pedig 39 embert veszített az összecsapásokban.

Az Iszlám Állam utolsó jelentősebb zárványa Szíriában az ország északi részén, az Eufrátesz folyótól keletre, az iraki határ közelében aktív, ahonnan az SDF harcosai szeptember óta próbálják őket kifüstölni, de harcukat hátráltatja a kedvezőtlen időjárás, amely a nyugati katonai koalíció légicsapásait is akadályozza.

Törökország közben azt jelentette be, hogy az Ankara támogatását élvező ellenzéki erők és a damaszkuszi rezsim fogolycserét hajtott végre, és kölcsönösen szabadon engedtek 20 embert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában