prioritások

2019.05.06. 12:16

A kormány évről évre bővíti a családtámogatásokat

Míg a baloldali, szocialista-liberális kormányok mindig elvettek a családoktól, addig a jelenlegi kormány évről évre bővíti a családtámogatási rendszert – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn.

Novák Katalin a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kiemelte: idén már kétszer akkora összeget fordítottak családtámogatásra mint 2010-ben, így a költségvetés is pontosan tükrözi a kormány prioritásait.

Az államtitkár az M1 aktuális csatornán a családvédelmi akcióterv pontjait ismertette:

július elsejétől lehet igényelni a babaváró támogatást, amely a fiatalok közös életkezdéséhez szükséges költségek fedezésére szolgál 10 millió forintos hitel formájában, ha pedig két vagy három gyereket vállalnak, akkor ezt az összeget részben vagy egészben nem is kell visszafizetni.

Szintén júliustól lehet kérni használt lakás vásárlásához a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) mellé felvehető kedvezményes kamattámogatott hitelt, és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását, valamint a jelzáloghitelek egy részének elengedését már a második gyerek születésekor – tette hozzá az államtitkár.

Közölte azt is, hogy

folyamatos a bölcsődeépítési program, 2020. január elsejétől pedig elindul a négygyerekes nők szja-mentessége,

amely „hungarikum”, mivel sehol máshol nincs a világon, valamint a nagyszülői gyed, amely segíti, hogy minél több igazi nagyszülő-unoka kapcsolat legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában