Ország-világ

2021.05.12. 12:24

A Klubrádió tulajdonosa hazugságot terjeszt

Hamisan vonja le azt a következtetés Arató András, a Klubrádió tulajdonosa, hogy Magyarország fél-diktatúrává alakul – hangsúlyozta Kovács Zoltán.

„Miközben Arató András a nemzetközi sajtóban hajtja a fake news rollert, elfelejt beszámolni rádiója ügyéről” – közölte Kovács Zoltán a friss " target="_blank" rel="noopener noreferrer">bejegyzésében.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár hozzátette: a rádióállomás tulajdonosa az Euronews hírportálon május 10-én megjelent véleménycikkében azt állítja, a Klubrádió sugárzási engedélyének az elvesztése annak a jele, hogy „Magyarország éppen féldiktatúrává válik” – írja a Magyar Nemzet.

A politikus hangsúlyozta:

„Arató András írása ideológiailag elfogult, a rádió működésével kapcsolatos tényeket mellőzi, így az írás hamis következtetéseket tartalmaz.”

Ehhez kapcsolódóan Kovács Zoltán kiemelte: a Fővárosi Törvényszék február 9-én hozott ítéletében helybenhagyta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tavaly szeptemberben hozott határozatát, amely megtagadta a Klubrádió 92,9 MHz-es budapesti frekvenciára szóló engedélyének a megújítását.

A Magyar Nemzet is megírta, hogy

a Fővárosi Törvényszék szerint a Médiatanács minden tekintetben teljesen jogszerűen, a médiatörvény és a pályázati felhívás szövege alapján járva döntött úgy, hogy kizárja a Klubrádió Zrt.-t a pályázatból.

Az államtitkár továbbá emlékeztetett:

„A Klubrádió az elmúlt hét évben nem kevesebb, mint hat alkalommal sértette meg a műsorszolgáltatási szabályokat, és kétszer kapott pénzbírságot „nem csekély mértékű” jogsértések miatt.

E hat szabálysértés egyike 2014-ben engedély nélküli műsorszolgáltatás volt. Ezek ellen a rádióállomás soha nem fellebbezett, így azok jogerőre emelkedtek” – tette hozzá.

A Fővárosi Törvényszék indoklása szerint az esetek elég súlyosak voltak ahhoz, hogy ellehetetlenítsék a Klubrádió műsorszolgáltatási engedélyének meghosszabbítását

– olvasható a bejegyzésben.

Akit az ügy további részletei is érdekelnek, azoknak ajánlom figyelmébe a Látószög Blogon és a Euronews-on megjelent írásom – írta Kovács Zoltán.

Emlékezetes, hogy korábban a Magyarországot élesen bíráló

Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke is a Klubrádió védelmére kelt és a magyar sajtószabadságért aggódott.

Emellett hazai, baloldali politikusok is síkra szálltak a rádióért. Többek között Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője, aki a brüsszeli jogállamisági mechanizmus életbe léptetését is kezdeményezni akarta a Klubrádió ügye miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában