Járvány

2020.03.20. 09:11

A Jobbik és az MSZP mellébeszél, a DK hallgat a veszélyhelyzet meghosszabbításáról

Míg az LMP egyértelműen meg kívánja szavazni a veszélyhelyzet meghosszabbítását, addig az MSZP és a Jobbik nem fogalmazott egyértelműen, és kifogásokat keresve mellébeszélt. A DK és a Párbeszéd pedig nem válaszolt.

Kocsis Máté, a Fidesz-frakcióvezetője csütörtökön szólította fel a parlamenti pártokat, hogy jövő héten szavazzák meg a koronavírus-törvényt – emlékeztet az Origo.

A Fidesz-frakcióhoz hasonlóan minden párt képviselői szavazzák meg jövő héten a koronavírus-törvényt, hogy Magyarország hatékonyan védekezhessen a járvány ellen – erre szólított fel Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán, miután a Fidesz-frakció arra kérte az Országgyűlést, hogy mielőbb adjon felhatalmazást a kormánynak a koronavírussal összefüggésben elrendelt veszélyhelyzetre.

Az Origo ezt követően megkereste az ellenzéki frakciókat, a kapott válaszok tanulságosak – írják.

Az LMP egyértelműen igennel válaszolt.

Ezzel szemben a Jobbik azt írta: „bízunk benne, hogy az ellenzéki pártok által megfogalmazott észrevételek jogosságát belátva a kormány módosítani fog az első – a demokrácia és a jogállam szempontjából erősen kifogásolható – változaton és sikerül egy konszenzusos javaslatot benyújtania”.

Vagyis a Jobbik mellébeszél és kifogásokat keres – értékelte a lap.

Az MSZP azt közölte, hogy, jelen helyzetben a veszélyhelyzetet meg kell hosszabbítani. A benyújtott konkrét javaslattal kapcsolatban a hétpárti egyeztetésen egyetértés volt abban, hogy néhány garanciális és praktikus módosítás még szükséges lenne. Ennek véglegesítésére bármikor állunk rendelkezésre – írják, vagyis az ő esetükben sem egyértelmű, hogy megszavazzák a törvényt – összegezték.

A Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció frakciója nem válaszolt a portálnak csütörtök estig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában