Járvány

2021.04.03. 07:34

A gyászoló családokat kezdte hergelni a Gyurcsány házaspár

Miután Nagy Attila Tibor, baloldali tanácsadó azt javasolta a baloldali pártoknak – különösen a DK-nak -, hogy használják ki a koronavírusban meghaltak hozzátartozóinak gyászát, és szólítsák meg ezeket az embereket, a Gyurcsány házaspár azonnal így is tett. Minapi posztjában Gyurcsány Ferenc és felesége is a gyászoló családokhoz szólt. A jelek szerint megszületett az új terv: a DK vezérkara változtatás nélkül vette át a baloldali tanácsadó eszmefuttatását.

Budapest, 2019. október 13. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és felesége, Dobrev Klára, a DK európai parlamenti (EP) képviselõje, az EP alelnöke nyilatkozik a sajtó munkatársainak, miután leadták szavazatukat az önkormányzati választáson a II. kerületi Áldás Utcai Általános Iskolában kialakított 5-ös számú szavazókörben 2019. október 13-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Az ellenzék ugyan elmondja, hogy a kormány a felelős, de nem közöl szegmentált üzeneteket, nem szól külön a gyászolókhoz – osztogatott kampánytippeket egy keddi televíziós interjúban Nagy Attila Tibor ismert baloldali tanácsadó, aki külön kiszámolta, hogy a társadalom mekkora részét érintheti a gyász – írja az Origó.

„Márpedig a gyászolók tömege, azon választópolgárok tömege, akik siratják a hozzátartozóikat, rokonaikat, ismerőseiket, idővel nőni fog. Számításom szerint szépen felmegy 100-150 ezerre, 200 ezerre. 200 ezer gyászolóval már egy párt adott helyzetét is el lehet dönteni – fejtegette. Majd a Demokratikus Koalíciónak címezve úgy összegzett, hogy ”az ellenzék adott része, beleértve a DK-t, miután nem szól közvetlenül a gyászolókhoz egyelőre, ezért nem tudja kellőképpen kihasználni a gyászból adódó fájdalmat„.

Magyarán, a baloldali tanácsadó nyíltan arról beszélt, hogy a baloldalnak, azon belül is Gyurcsány Ferencéknek célzottan meg kellene szólítania a járványban meghaltak hozzátartozóit, és ehhez még ”statisztikákat„ is szolgáltatott.

Zárójelben jegyezzük meg: igen jellemző az a kifejezés, hogy ”szépen felmegy„ – mintha drukkolna, hogy minél magasabb legyen ez a szám, azaz, minél több áldozat legyen. Több mint furcsa az is, hogy

Nagy Attila Tibor okfejtését követően a Gyurcsány házaspár szinte azonnal a gyászoló családokhoz szólt.

Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök szerda este az M1-nek adott interjújában ismertette, hogy milyen feladatok előtt áll az ország, és mi a menetrendje a lépcsőzetes újraindításnak.

Közvetlenül a kormányfői nyilatkozat után Gyurcsány Ferenc, DK-elnök jelentkezett egy facebookos bejegyzéssel, amiben Orbán Viktor szavaira reagálva ”nemzeti tragédiának„ nevezte, hogy a koronavírus miatt nagy számban ”maradtak itt özvegyen, árván„.

Gyurcsányné pedig férjénél is konkrétabban fogalmazva, csütörtökön írt posztjában használta a ”gyászoló családok„ kifejezést. ”A kormánynak szembe kell néznie több mint 20 ezer gyászoló családdal„ – szögezte le Nagy stratégiája mentén. Emlékezetes, Gyurcsányné március elején megkezdett – és zömében maszk nélkül végigvitt – kampánykörútja során elkapta a fertőzést. Bár kétoldali tüdőgyulladással több hétig ágyban feküdt, felépülése után egyből a védekezést kezdte el támadni.

Nagyon úgy fest, hogy a Demokratikus Koalíció – drámaian ízléstelen módon – a koronavírusban meghaltak hozzátartozóinak érzelmeire építi kommunikációját. Így feltehetően jó sokszor fogjuk hallani az elkövetkező időszakban az egyébként az oltás ellen hergelő baloldali politikusoktól a „gyászoló családok” és az ehhez hasonló kifejezéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában