Hableány

2019.07.06. 08:17

A dunai hajóbaleset újabb áldozatát azonosították

A dél-koreai nő holttestét gyalogos járőrök találták meg a Dunában, Makád térségében. Továbbra is keresnek még egy dél-koreai utast.

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A május 29-i dunai balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó újabb utasának holttestét azonosították a rendőrség tájékoztatása szerint – írja az origo.hu.

Az áldozatok keresésében részt vevő gyalogos járőrök pénteken jelentették, hogy holttestet találtak a Dunában, Makád térségében.

A holttest azonosítása megtörtént, az eddig eltűntként keresett nő a dunai hajóbaleset áldozata – közölte honlapján a rendőrség, hozzátéve, hogy a kutatásban résztvevők a Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek még egy dél-koreai utast.

A Hableány sétahajó a Margit híd közelében süllyedt el, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni.

Borítókép: Megemlékező a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében, a Margit hídnál 2019. június 8-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában