Betörés

2019.10.27. 13:42

A diszpécserei segítségével raboltak ki egy fővárosi taxicéget

Ráadásul a tippadóknak a betörő volt a dílerük – közölte a rendőrség vasárnap a honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint egy személyszállító cég tulajdonosa csütörtökön tett feljelentést a rendőrségen, miután irodájukba betörtek és két bútorszéfet elloptak a bennük lévő 30 millió forinttal együtt.

A kispesti nyomozók rövid időn belül azonosították a betörés feltételezett elkövetőjét, a budapesti F. Mihályt, majd azt is kiderítették, hogy az 55 éves férfit a cég két diszpécsere belső információkkal segítette. Az is bebizonyosodott, hogy a tippadóknak a betörő volt a dílerük.

A nyomozók F. Mihályt még csütörtökön egy XIX. kerületi lakásban, míg a két diszpécsert, a 35 éves budapesti F. Blankát és a szintén 35 éves budapesti M. Csabát a munkahelyükön fogták el.

A tippadók lakásán tartott kutatás során a nyomozók 275 ezer forintot, 64 gramm kábítószergyanús fehér port, valamint kábítószergyanús tablettákat, fecskendőt és több, kábítószer-fogyasztáshoz szükséges eszközt foglaltak le. F. Mihály lakásában szintén kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök.

Az eljárás során beszerzett további adatok alapján a nyomozók szombaton egy XVII. kerületi családi házban is kutatást tartottak, és az ott lakó B. Csabánál megtalálták a két széfet, valamint az ellopott pénz egy részét. A 40 éves budapesti férfi a gyanú szerint a széf kinyitásában és elrejtésében segítette F. Mihályt. A házban a nyomozók betörés elkövetéséhez használható eszközöket és kábítószergyanús anyagokat is lefoglaltak.

A XIX. kerületi rendőrkapitányság nyomozói F. Mihályt, F. Blankát, M. Csabát és B. Csabát lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A kerületi rendőrök F. Mihály ellen kábítószer-kereskedelem, míg B. Csaba, F. Blanka és élettársa, M. Csaba ellen kábítószer-birtoklás miatt is büntetőeljárást folytatnak – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában