ficsak

2018.05.05. 12:53

A család a magyar társadalomban az egyik legfontosabb alapegység

A politikának kötelessége minden feltételt biztosítani ahhoz, hogy aki gyermeket szeretne vállalni, megtehesse ezt - fogalmazott köszöntőjében a XII. kerület fideszes országgyűlési képviselője a Fiatal Családosok Klubja és a Ringató anyák napi rendezvényén.

Gulyás Gergely azt mondta: a kormányzat eddig is igyekezett megteremteni a gyermekvállalást támogató feltételeket, és a következő időszaknak is ez az egyik legfontosabb feladata.

A család a magyar társadalomban az egyik legfontosabb alapegység

- emelte ki a politikus.

Anyák napja személyes jellegét hangsúlyozva Gulyás Gergely kitért arra is: a tudomány álláspontja egységes abban, hogy az első néhány év mindenki életében meghatározó, ezeket az éveket senki sem tudja úgy befolyásolni, mint az édesanyák.

Király Nóra, a Ficsak alapítója, Újbuda fideszes alpolgármestere hangsúlyozta: az édesanyák a családok fő mozgatórugói, alappillérei, és örömét fejezte ki, hogy a kormányzati intézkedések középpontjában a családok állnak. Ezek közül kiemelte, hogy bővül a családi adókedvezményre jogosultak köre, valamint az adókedvezmény összege, de a kormány segíti a jelzáloghiteleseket és azokat is, akik diákhitelt vettek fel.

Beszélt arról is, hogy egy európai uniós pályázat segítségével az országban 71 helyen nyílik család- és karrierpont, ahol elsősorban a kisgyermekes édesanyák munkába való visszatérését segítik, megkönnyítve a munka és a család összeegyeztetését. E pályázatban 11 vidéki helyszínen a Ficsak is részt vesz – emelte ki Király Nóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában