Járvány

2020.12.04. 09:20

A BKK továbbra sem hajtott végre érdemi járatsűrítést

A fővárosi kormányhivatal megítélése szerint a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) továbbra sem hajtott végre érdemi járatsűrítést.

Budapest, 2020. június 15. Utas száll le egy autóbusz elsõ ajtaján a BKK a Keleti pályaudvari megállójában 2020. június 15-én. Reggeltõl újra nyitják az elsõ ajtót a fõvárosi buszok és trolik, visszaállt az elsõ ajtós felszállási rend, amelyet korábban a koronavírus-járvány miatt szüntettek meg. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A kormányhivatal pénteki közleményében emlékeztetett: a kormány döntése értelmében a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként, a fertőzés közösségi terjedésének fékezéséért a BKK-nak november 5-ig kellett volna megküldenie a járatsűrítési tervét.

Hozzátették:

a BKK a kormányhivatal többszöri felszólítása után, negyedik alkalommal sem nyújtott be elfogadható beadványt a járatsűrítésre,

a tervben ugyanis olyan információk szerepelnek, amelyeket a BKK szakmailag nem támasztott alá.

A kormányhivatal szerint a BKK által közölt adatokból látszik, hogy

vonalainak mindössze kilenc százalékán történt járatsűrítés, és azok mértéke is rendkívül alacsony.

Továbbá az is kiderült a harmadik felszólításra megküldött részletes adatokból, hogy a délelőtti és a délutáni csúcsban végrehajtott járatsűrítések jelentős része nem a legnagyobb kihasználtságú vonalakon valósult meg, csupán a kevésbé zsúfolt járatokat érinti – fűzték hozzá.

„A kormányhivatal ismét felszólította a BKK-t, hogy szakmailag támassza alá intézkedéseit, és értékelhető járatsűrítési tervet nyújtson be”

- áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában