bűnügy

2018.12.14. 10:09

900 kiló potencianövelőt és tömegnövelőt foglaltak le

A készítmények a gyanú szerint illegálisan érkeztek egy magyarországi vállalkozáshoz Szingapúrból.

Mintegy 900 kilogramm potencianövelőt, vágykeltő tablettát, valamint tömegnövelő hormon készítmény foglaltak le a NAV pénzügyőrei a Liszt Ferenc repülőtéren – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és jövedéki szóvivője pénteken az MTI-t.

A készítmények a gyanú szerint illegálisan érkeztek egy magyarországi vállalkozáshoz Szingapúrból, ezért a NAV feljelentést tett a rendőrségen – közölte Leopold Róbert.

Az áru címzettje úgy nyilatkozott, hogy a Magyarországon keresztül érkező szállítmányt nem Magyarországon szerette volna értékesíteni, hanem azt Bosznia-Hercegovinába akarta továbbszállítani – tette hozzá.

A közlemény szerint, a NAV munkatársai megkeresték a tabletták importját és forgalmazását engedélyező Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI), ahol megállapították, hogy az importőr nem rendelkezik a potencia- és tömegnövelők beszerzésére, behozatalára vonatkozó gyógyszerhatósági engedéllyel.

Mivel a gyógyszerek beszerzésével, behozatalával, megrendelőhöz való eljuttatásával kapcsolatos valamennyi tevékenység kizárólag csak gyógyszer-nagykereskedelmi engedély birtokában végezhető, ezért a pénzügyőrök engedély nélküli nemzetközi kereskedelmi tevékenység megalapozott gyanúja miatt tettek büntető feljelentést – ismertette a referens.

A potencia- és tömegnövelő gyógyszerek illegális nemzetközi kereskedelme akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – tartalmazza a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában