Ország-világ

2021.07.27. 13:07

45 új mentőautó érkezik a napokban az Országos Mentőszolgálathoz

Húsz új mentőautó érkezett kedden az Országos Mentőszolgálathoz (OMSZ), további 42 járművet a napokban kapnak meg, ezzel a mentőautók átlagéletkora 4,8 évre csökken.

Budapest, 2021. július 27. Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere (j2) és Csató Gábor, az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) fõigazgatója (j) az új Volkswagen típusú mentõautók átadásán, a szolgálat Markó utcai székházának udvarán 2021. július 27-én. Húsz új mentõautó érkezett kedden az Országos Mentõszolgálathoz, további 42 jármûvet a napokban kapnak meg, ezzel a mentõautók átlagéletkora 4,8 évre csökken. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a keddi budapesti átadón kijelentette: a mentőautó-állomány megújult, a kormány gyakorlatilag ezer gépjárművet cserélt le 2010 óta. A mentőautókat korszerű eszközökkel is felszerelték.

A kormány 2010-hez képest megduplázta az OMSZ támogatását; 2010-ben 223 mentőállomás volt az országban, ebből több mint 100-at a kormány felújított és korszerűsített, és további 30 új mentőállomást adott át, valamint 12 mentési pont létesült – mondta el.

Kásler Miklós köszöntet mondott az OMSZ minden dolgozójának a rendkívül lelkiismeretes, önfeláldozó munkájáért.

Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója közölte, tavaly 82 új mentőautót vásároltak, ebből most 20 érkezett meg. Amellett, hogy az elmúlt tíz évben sikerült a flottát megújítani, munkaruhát cseréltek és mentőállomásokat újítottak meg, továbbá digitalizáltak a mentést, és ma már mesterséges intelligencia segíti a döntéseik meghozatalát – mondta el.

Csató Gábor kiemelte: az OMSZ Magyarország legnagyobb egészségügyi intézménye, amely mintegy ezer gépjárművel álló flottát működtet. A közreadott sajtóanyag szerint az OMSZ részére

a kormány 2017 és 2021 között 624 mentőautó beszerzését irányozta elő.

Eddig 543-at gyártottak le, és ebből még 42 a napokban érkezik meg az OMSZ-hez.

Borítókép: Kásler Miklós (középen) miniszter és Csató Gábor (jobbra), az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója mentőautók átadásán a budapesti Markó utcai mentőközpontban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában