Eu-s pénzek

2023.09.04. 18:53

Semmilyen jogszerű akadálya nincs az uniós kifizetéseknek

Itt az ideje, hogy a brüsszeli bürokrácia is belássa: az uniós kifizetéseknek nincs semmilyen jogszerű akadálya – jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportja az MTI-hez eljuttatott közleményében hétfőn.

MW

Nincs jogszerű akadálya az Eu-s pénzek Magyarország számára történő kifizetésének a Fidesz szerint (Illusztráció)

Forrás: Shutterstock

Fotó: FetViewRoom

A képviselőcsoport emlékeztetett, hogy az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának küldöttsége május közepén járt Magyarországon, a látogatásról készült jelentést pedig a szakbizottság hétfői ülésén mutatták be.

Szavaik szerint „az úgynevezett tényfeltáró küldöttség” látogatásának célja volt megvizsgálni Magyarországnak az uniós források 

politikai nyomásgyakorlási okokból történő brüsszeli blokkolásának megszüntetése érdekében tett előrelépéseit.

Mint azt közölték: 

küldöttségben többségben lévő baloldali képviselőktől megszokott politikai vádaskodásokat is tartalmazó jelentés szövege egyértelműen elismeri a magyarországi korrupcióellenes- és igazságszolgáltatási reformok pozitív eredményeit.

Kiemelték, hogy a jelentés az előírt feltételek teljesítéséről számol be.

A képviselőcsoport hangsúlyozta: a budapesti látogatásról készült munkadokumentum komoly előrelépést jelenthet az uniós forrásokhoz való hozzáférésünket illetően, annak ellenére, hogy a küldöttségben – mint írták – csak baloldali EP-képviselők vettek részt, és a szakbizottság alapvetően elfogult álláspontot képviselt eddig ezekben a kérdésekben. 

Megjelenik ez a mostani jelentés szövegében is a jól ismert baloldali politikai vádaskodások mantraszerű ismétlésével

 – emelték ki.
A jelentés lényeges megállapításai alapján világossá válik: már nincsen olyan kérdés, mely gátolná az uniós források felszabadítását. 

Itt az ideje, hogy a brüsszeli bürokrácia is belássa, hogy az uniós kifizetéseknek nincs semmilyen jogszerű akadálya

– tette hozzá közleményében a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában