Uniós elnökség

2023.06.07. 15:54

Orbán Viktor: készen állunk az Európa előtt álló kihívások hatékony kezelésére

Megkezdtük a felkészülést az uniós elnökségre – jelentette be a kormányfő.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök (j2) kormányának tagjai körében a 2024. második félévi magyar EU-elnökség tanácsi formációit elnöklő miniszterek felkészítő fórumán a Karmelita kolostorban 2023. június 7-én. Mellette Varga Judit igazságügyi miniszter (b2), valamint az Európai Tanács főtitkársági munkatársai, Didier Seeuws általános és intézményi politikáért felelős főigazgató (b) és Agnieszka Bartol kommunikációs főigazgató (j). Jobbra az asztalnál Varga Mihály pénzügyminiszter (j4) és Pintér Sándor belügyminiszter (j2)

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök és kormányának tagjai szerdán részt vettek a 2024. második félévi magyar EU-elnökség tanácsi formációit elnöklő miniszterek felkészítő fórumán a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

SEEUWS, Didier; ORBÁN Viktor; VARGA Judit
Orbán Viktor miniszterelnök (j2) kormányának tagjai körében a 2024. második félévi magyar EU-elnökség tanácsi formációit elnöklő miniszterek felkészítő fórumán a Karmelita kolostorban 2023. június 7-én. Mellette Varga Judit igazságügyi miniszter (b2), valamint az Európai Tanács főtitkársági munkatársai, Didier Seeuws általános és intézményi politikáért felelős főigazgató (b) és Agnieszka Bartol kommunikációs főigazgató (j)
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán / Forrás: MTI

A miniszterelnök bejelentette:

Magyarország megkezdte a felkészülést az európai uniós elnökségre. Hangsúlyozta: tapasztalatban, felkészültségben nincs hiány; kormánya második elnökségére készül, ami Európában szinte példa nélküli. Készen állunk az Európa előtt álló kihívások összehangolt, hatékony kezelésére

– mondta Orbán Viktor.

Megköszönte az Európai Tanács főtitkársági kollégáinak, Didier Seeuws általános és intézményi politikáért felelős főigazgatónak valamint Agnieszka Bartol kommunikációs főigazgatónak, hogy elfogadták a meghívást, és Budapestre látogattak, hogy a két napos felkészülési értekezleten megosszák tapasztalataikat a magyar miniszterekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában